Metacam, smärtstillande för din hund eller katt

Metacam används i stor utsträckning för daglig behandling av artros, artrit, ledsmärta, inflammation och svullnad i hundar. Det används för att lindra smärta hos katter som genomgår kirurgiska ingrepp. Metacam finns i en flytande form, samt en injicerbar.
Metacam för hundar
Metacam är en ledande behandlingsalternativ om din hund lider av invalidiserande smärta av osteorarthritis. Det kan ges som en injektion av en veterinär för omedelbar smärtlindring. Metacam finns även som en honung gynnade flytande läkemedel som kan appliceras på hundens mat eller administreras direkt i hundens mun med hjälp av en dispenser. Metacam behövs bara en gång om dagen för att hjälpa till att återställa en hund rörlighet för hela dagen. Det har visat sig vara säkert att använda lång sikt i hundar. Rekommendationer är att använda den lägsta dosen möjligt att ge adekvat smärtlindring. Dosen beräknas av hundens vikt.
Metacam för katter
Metacam används till katter som en enda, en gång injektion. Det används inte på en daglig basis. Metacam ges till en katt innan en operation eller kirurgiskt ingrepp. Metacam erbjuder 24-timmars smärtlindring, för att låta katten en bekväm återhämtning. Det är den enda icke-steroida anti-inflammatoriska läkemedel i USA godkänt för användning i katter.
Biverkningar från Metacam Användning
Vissa biverkningar vid användning av Metacam kan innefatta kräkningar, aptitlöshet och diarré. Metacam har rapporterats orsaka problem med levern och njurarna, i sällsynta fall. Biverkningar från Metacam är vanligtvis milda, men kan ändå vara allvarliga. Alltid rapportera till veterinären några biverkningar hunden eller katten upplever.
Fördelar med att använda Metacam
Metacam har visat sig kunna användas säkert i äldre husdjur. Den används också i ett säkert vid behandling små hundar, beroende på de exakta doserings åtgärderna. Metacam är lätt att administrera i flytande form, med doser som är helt korrekt. Hunden kommer inte att spotta ut tabletter med användning av den flytande formen av Metacam. En gång per dygn bekväm dosering ger 24 lindring timmars smärta till hunden. Det är det mest förskrivna NSAID i Kanada, Europa och Australien. Miljontals doser av Metacam har ordinerats hela världen. Den kan användas för långsiktiga behov. Metacam gör det möjligt hundar att leva längre bekvämare liv.
Administration av Metacam
Små hundar bör använda Metacam flaskan med en kalibrerad dopper spets. Administrera en droppe per kilo kroppsvikt på hundens foder eller direkt i munnen. Stora hundar bör ha Metacam dras upp i en spruta, baserat på kroppsvikt och doseras antingen på hundens foder eller direkt i munnen.