Förstå muskelsystemet av din katt

När du får en ny, bedårande liten kattunge, du förmodligen inte ger mycket på hans muskelsystemet. Det är dock en av de största systemen i din katt, bildar sin grundläggande ramverk, som ger alla sina katt förmågor.

Muskelsystemet består av vävnader som har makten att flytta och kontrakt. Kattens muskler som triceps, biceps, gluteus muskler, deltoids och trapezius liknar den hos andra arter, inklusive människa. Muscle står för ungefär hälften av dina katter “vikt, fäst ben, andra muskler och hud. Vissa inre organ såsom hjärtat, vägg i magen, tarmarna, och blodkärl är tillverkade av glatta muskler.

Det finns tre typer av muskler i din katts kropp som består av hjärtats, slät (ofrivillig) och randig (frivilligt) muskler. De hjärt muskler har unika krafter som pumpa runt blodet i kroppen genom artärer och vener, mycket som det gör för människor. Den glatta muskulaturen är de inte under kattens kontroll, och inkluderar musklerna i tarmen och väggar av blodkärl. De randiga muskler är muskelvävnad anordnade i paralleller som fäster till armar och ben och andra delar av anatomin, under frivillig kontroll av kattens rörelse. Dessa frivilliga musklerna i din katt är oftast knutna till ben som bildar en gemensam. En katt är så flytande i sin rörelse på grund av de mer än 500 frivilliga muskler i kroppen.

Din katt har mycket smidiga och snabba rörelser på grund av hans speciella känsla för balans. Detta gör honom också att landa exakt var han syftar till att landa utan problem. Han har också ett sätt att sträcka ut sin kropp ner så långt som möjligt innan du trycker av, när han hoppar ner för att minska avståndet och chocken av hans landning. Kraftfulla bakbenen låta din katt att hoppa upp till fem gånger sin egen höjd. Han använder sin svans för balans, medan de dominerande muskler i kombination med små muskler och senor längs svansen längd möjliggör din katt att flytta den.

Det finns flera funktioner och fördelar för din katt “muskler. Deras primära funktion är att åstadkomma rörelse i hela kroppen. Muskel används också för att stabilisera och skydda lederna. Den glatta muskulaturen är viktiga för att kontrollera blåsan och funktioner kolon. Muskler hjälper även att producera värme genom frossa. Frivilliga muskler, t.ex. de som finns i armar och ben, kan bara kontrakt och dra, behöver arbeta tillsammans för att böja och sträcka. Att kontrollera armar och ben, muskler fäster vid benen så att de kan fungera som hävstänger. Flexor musklerna skyddar lederna, hjälpa dem att plocka upp lem eller böj. Ett högt intag av syre i muskelsystemet är nödvändig för att uthärda drift och andra prestanda.

Några vanliga sjukdomar gör attackera de muskler som du bör vara medveten om. Medfödda muskelsjukdomar är sällsynta i katter. Medfödd myotoni är en sjukdom av de ofrivilliga muskler till aktivitet som är allmänt olämplig eller oproportionerlig i förhållande till vad som förväntas. Feline polymyosit är en inflammation i flera muskler i hela kroppen som orsakar letargi, aptitlöshet, svaghet och andra avvikelser. Myosit Ossificans är en sällsynt, progressiv sjukdom som drabbar brosk och ben bildas i skelettmuskulaturen. Några av de tecken på denna sjukdom inkluderar lem svaghet och stelhet, med en minskad utbud av gemensamma rörelse. Ibland bakterier och parasiter kan orsaka en inflammation i musklerna också. Kalium är nödvändigt för friska muskler och när kalium sjunker lågt, orsakar det muskelsvaghet eller katt polymyopathy. Cancer skador på musklerna är sällsynta och oftast förekommer hos äldre katter.

Kattens muskelsystemet är den viktigaste delen av hans anatomi. Det är viktigt att hans muskler alltid arbetar i tiptop form. Det finns tester din veterinär kan göra för att utvärdera eventuella problem med din katts muskelsystemet. Det finns serum enzymtester att mäta enzymer i musklerna släpps ut i blodströmmen på grund av vävnadsskada, inflammation eller med överdriven muskelaktivitet. Elektromyografi (EMG) är ett test av de elektriska egenskaperna hos skelettmuskulaturen. Muskelbiopsi är den mikroskopiska undersökningen av muskelvävnad, detektera inflammation och infektion i muskeln. Detta test kan avgöra huruvida en tumör är malign eller godartad. Röntgen kan upptäcka avvikelser i de omgivande benstrukturer.